Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki Ilony

Składniki:

 

  • mąka 20 dag
  • cukier 5 dag
  • masło 10 dag
  • żółtka 2 sztuki
  • białko 1/2 sztuki
  • dżem 1 słoik
  • śmietana kremówka 250 ml
  • cukier puder

 

 

Sposób przyrządzenia:
Żółtka i 1/2 białka należy utrzeć na puszystą masę wraz z cukrem. Mąkę
należy przesiać na stolnicę i posiekać ją wraz z tłuszczem i utartymi
żółtkami, szybko wyrobić ciasto i włożyć je na 15 minut do zamrażalnika.
Ciastem należy wykładać foremki na babki i wkładać je do piekarnika
nagrzanego do 180 stopni. Piec na złoty kolor. babeczki należy wystudzić
i kłaść do nich dżem lub masę.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *