Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka na śmietanie z miodem

Składniki:

 

  • 3 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • ½ szkl. miodu
  • ¾ szkl. śmietany
  • ½ łyżeczki zmielonych przypraw: goździki, cynamon, imbir, kardamon, anyżek, gałka muszkatołowa
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki skórki startej z cytryny i pomarańczy
  • ½ łyżeczki sody

 

 

Sposób wykonania:
Śmietanę, cukier, jajka, przyprawy, skórki z cytrusów ubijać trzepaczką około 6 minut.
Po tym czasie dodać mąkę, sodę oraz miód.
Całość dokładnie wymieszać.
Z powstałego ciasta formować pierniczki, które wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 10-15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *