Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierniczki z miodem i migdałami

Składniki:

  • 12 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 2 1/5 szkl. miodu
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki kardamonu
  • 50 g posiekanej cykaty
  • 100 g posiekanych migdałów
  • 700 g mąki

    Sposób wykonania:
    Żółtka z dodatkiem cukru utrzeć do białości po czym dodać miód i całość energicznie ubijać aby miód zbielał.
    Następnie dodać cykatę, przyprawy, migdały oraz mąkę.
    Całość wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Ciasto przelać do foremek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *