Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechowe ciasteczka Ilony

Składniki:

  • mąka pszenna 1/2 kg
  • jajka 4 sztuki
  • masło 150 g
  • cukier 300 g
  • skórka z cytryny 1 łyżka
  • orzechy posiekane 5 łyżek

    Sposób przyrządzenia:
    Z mąki, masła, cukru, 3 jajek i skórki z cytryny (otartej) należy
    zagnieść ciasto. Ciasto należy rozwałkować, następnie wyłożyć na
    wysmarować tłuszczem blachę i pokroić w kwadratowe ciasteczka, następnie
    posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać orzechami, które wcześniej
    zostały bardzo drobno posiekane. Ciasteczka należy piec w nagrzanym do
    180 stopni piekarniku do ozłocenia.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *