- Korzenno- czekoladowe pierniki
- Miętowe pierniki
- Biszkopciki Ilony
- Pierniczki Ilony
- Kruche babeczki Ilony
- Ciastka
- Babeczki biszkoptowe Eweliny
- Kruche babeczki śmietankowe
- Babeczki z dżemem
- Faworki Ewelosy
- Różki francuskie
- Siekane ciastka
- Kruche witrażyki
- Ciasteczka z makiem przekładane marmoladą
- Francuskie ciastka z czekoladą
- Lekkie kokosanki
- Napoleonka na krakersach
- Ciasteczka serowe Anity
- Francuskie rogaliki z serem
- Babeczki z bitą śmietaną
- Ciasteczka francuskie z brzoskwinią
- Serduszka z marmoladą i orzechem
- Cynamonowe precelki
- Rurki cynamonowe z bitą śmietaną
- Ciasteczka z rumem
- Ciasteczka owsiane z kokosem
- Migdałowe ciasteczka w wafelkach
- Tradycyjne bezy
- Ciasteczka z kawałkiem czekolady
- Fistaszkowe ciasteczka
- Precelki na słodko
- Ciasteczka kakaowe Gosi
- Ciasteczka z dżemem malinowym
- Ciasteczka z imbirem
- Ciasteczka z otrębami
- Kukurydziane ciasteczka
- Bezy migdałowe
- Szybkie ciasteczka Oli
- Ciasteczka z rodzynkami
- Muffinki z rodzynkami
- Kuleczki kakaowe w kokosie
- Ciastka-Buziaczki
- Orzechowe ciasta Magdy
- Babeczki z bakaliami
- Cytrusowe batoniki
- Ciasteczka z bakaliami bardzo szybkie
- Muffiny orzechowe z żurawiną
- Ciastka Buziaczki Julianny
- Ciasteczka z anyżowym likierem
- Kokosanki
Ciastka
Ciastka
by Agata Kołacz • • 0 Comments
Składniki:
* 1 kg mąki
* 4 jajka
* ok. 2 szklanki cukru
* śmietana gęsta (ok. 2 szt.)
* 1 kostka margaryny (minus plaster) stopić
* cukier waniliowy (2 szt.)
* proszek do pieczenia (2 szt.)
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować, posypać cukrem. Następnie wykrawać ciastka. Piec w temperaturze 180-190 stopni, czas: 15-20 minut.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agata Kołacz
Dodaj komentarz