Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka francuskie z brzoskwinią

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 8 łyżek konfitury brzoskwiniowej
  • 8 połówek brzoskwiń  puszki
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki cukru pudru

    Sposób wykonania:
    Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na 16 rombów.
    Na 8 rombach ułożyć na środku łyżkę konfitury oraz po jednej połówce brzoskwiń.
    Następnie posypać je jeszcze migdałami i przykryć pozostałymi rombami.
    Skleić mocno brzegi ciasteczek się nie rozpadły po czym wierzch ciastek posmarować mlekiem i oprószyć cukrem.
    Zrobić jeszcze kilka nacięć nożem i ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *