Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muffinki z rodzynkami

Składniki:

 

  • 2,5 szkl. mąki
  • 20 dag masła
  • 400 ml kefiru
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżka sody
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 10 dag rodzynek

 

 

Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz sodą.
Następnie dodać roztopione masło, kefir i rodzynki.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i napełnić foremki aby ciasto sięgało do połowy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec ok. 20-25 minut.

„Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy” nadesłany przez Natalia Szczurek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *