Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek czekoladowy z orzechami

Składniki:

  • 5 jaj
  • 2 szkl. mąki
  • 1.5 szkl. cukru
  • 2 szklanki orzechów włoskich
  • 1 starta tabliczka deserowej czekolady
  • 1 proszek do pieczenia
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • gotowa polewa czekoladowa
  • różne bakalie do dekoracji

Sposób wykonania:

  1. Jajka ubić razem z cukrem po czym wsypać mąkę, drobno posiekane orzechy, pokruszoną czekoladę, proszek do pieczenia oraz rozpuszczone masło.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać ciasto do brytfanny.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 1 godziny.
    Po upieczeniu gdy ciasto ostygnie, polać go polewą i udekorować bakaliami.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Natalia Szczurek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *