Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suflet z gruszek z rodzynkami

Składniki:

  • 5 jajek
  • 5 gruszek
  • 100 g cukru
  • 50 ml araku
  • 50 g rodzynków
  • 80 g tartej bułki
  • sok z cytryny
  • masło

Sposób wykonania:

  1. Gruszki obrać po czym skropić je sokiem z cytryny i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem, wówczas dodać do nich gruszki, bułkę tartą oraz rodzynki.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni i piec ok. 30 minut.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Natalia Szczurek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *