Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakaliowe placuszki

 

Składniki:

  • 8 jajek
  • 50 g rodzynków
  • 30 g migdałów
  • 4 łyżki mąki
  • skórka starta z pomarańczy
  • 4 łyżki masła
  • cukier puder

 

 

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z 2 łyżkami masła, aby powstała gładka masa, wówczas dodać białka ubite na sztywną pianę oraz mąkę.
    Całość delikatnie połączyć.
    Na koniec wrzucić jeszcze posiekane migdały, rodzynki i skórkę z pomarańczy.
    Z ciasta smażyć małe placuszki na rozgrzanym maśle.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

     

    „Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy” nadesłany przez Artura C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *