Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miętowe pierniki

Składniki:

  • mąka 1,5 szklanki
  • woda 1/2 szklanki
  • miód 1/2 szklanki
  • suszona mięta 1/2 łyżeczki
  • soda oczyszczona 1 szczypta

    Sposób przyrządzenia:
    Miód należy połączyć z przegotowaną, letnią wodą i dokładnie wymieszać.
    Połączyć go z mąką i suszoną miętą. Ciasto należy wyrobić, zawinąć w
    lnianą ściereczkę i pozostawić w lodówce na 2- 3 dni. Po wychłodzeniu w
    lodówce należy formować z niego kulki o średnicy 3 cm i piec w 160
    stopniach przez 40- 45 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *