Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z dżemem malinowym

Składniki:

 

  • 125 g masła
  • 125 g miałkiego cukru
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki esencji migdałowego
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 180 g dżemu malinowego

 

 

Sposób wykonania:
Masło utrzeć razem z cukrem po czym wbić jajko i dodać esencje migdałową.
Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia aby powstało gładkie ciasto.
Ciasto to rozwałkować i foremką wyciąć kwiatki.
Na środku każdego kwiatka ułożyć po odorbinie dżemu.
Ułożyć ciasteczka na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15-20 minut.
 

Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *