Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z bitą śmietaną

Składniki:

 

  • 1 szkl. mąki 
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka rumu
  • szczypta soli
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 dag owoców
  • 1 szkl. bitej śmietany

     

Sposób wykonania:
Cukier wsypać do masła i całość dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajko, rum oraz sól.
Powstałe ciasto przelać do foremek.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną oraz owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *