- Różane rożki.
- Rogaliki miniaturki
- Ciasteczka ryżowe
- Pączki „szybkie”
- Pyszne faworki Babci Niusi
- Faworki – róże
- Faworki (2)
- Pierniczki
- Faworki Maćka
- Oponki
- Chrust, faworki – polska tradycja
- Pączki – polska tradycja
- Ciasteczka kokosowe 2
- Podkówki orzechowe
- Kruche ciasteczka z galaretką
- Pierniki
- Ciastka z płatkami owsianymi
- Rafaello
- Pierniczki
- Ciastka lub paluszki drożdżowe
- Ciasteczka tureckie
- Ciastka pychotka
Ciastka
Ciastka
by Agata Kołacz • • 0 Comments
Składniki:
* 1 kg mąki
* 4 jajka
* ok. 2 szklanki cukru
* śmietana gęsta (ok. 2 szt.)
* 1 kostka margaryny (minus plaster) stopić
* cukier waniliowy (2 szt.)
* proszek do pieczenia (2 szt.)
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować, posypać cukrem. Następnie wykrawać ciastka. Piec w temperaturze 180-190 stopni, czas: 15-20 minut.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agata Kołacz
Dodaj komentarz