Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Siekane ciastka

Składniki:

  • margaryna 2 szkl
  • śmietana kwaśna 2 szkl
  • mąka 4 szkl
  • białko 1 szt
  • cukier kryształ do posypania

    Sposób wykonania:
    Siekamy nożem mąkę, margarynę, śmietanę na jednolitą masę. Zagniatamy ciasto i wałkujemy na grubość ½ cm. Wykrawamy ciasteczka – kółeczka z dziurką w środku. Układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 190’C. Gorące smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy jeszcze na chwilę do gorącego piekarnika aby się podsuszyły.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Ewelosa

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *