Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechowe ciasta Magdy

Składniki:

  • 500 g mielonych orzechów
  • 375 g cukru
  • 5 jajek
  • 1 łyżka czekolady mielonej lub kakao
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

    Sposób wykonania:
     Cukier utrzeć z 5 żółtkami, dodać cynamon, cukier waniliowy i kakao. Dobrze wymieszać i dodać do tego 5 ubitych na pianę białek oraz znowu wymieszać. Dodać orzechy i ponownie wymieszać. Jeżeli ciasto będzie się rozpływało, dodać jeszcze trochę orzechów. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Magdalenę Pieniążek

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *