Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowy blok

Składniki:

  • 2 kostki margaryny
  • 2 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki wody
  • 2 łyżki kakao
  • 0,5 kg mleka w proszku
  • 0,4 kg pokruszonych herbatników
  • 1 zapach migdałowy
  • 0,5 paczki ananasów kandyzowanych w różnych kolorach
  • 1 mała paczka rodzynek
  • garść płatków migdałowych

Sposób wykonania:

  1.  Margarynę, cukier i wodę rozgrzać do zagotowania. Następnie dodać 2 łyżki kakao i dobrze rozmieszać. Odstawić z ognia do wystygnięcia. Do mleka w proszku dodawać po łyżce masy. Jeżeli masa nie połączy się to zagnieść ręką. Dodać zapach migdałowy, pokruszone herbatniki, rodzynki, różnokolorowe kandyzowane ananasy oraz płatki migdałowe. Wszystko jeszcze raz wymieszać. Następnie wyścielić folią aluminiową formę (najlepiej blaszkę) i wykładać całą masę. Wstawić do lodówki na kilka godzin i gotowe!

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Magdalenę Pieniążek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *