- Rogaliki waniliowe
- Ciastka ze skwarek
- Ciasteczka migdałowe Krysi
- Talary owsiane
- Ryżowe słodkie kulki
- Sezamki
- Koperty Kamila
- Kuleczki czekoladowe
- Babeczki z granatem
- Ciastka z dziurką
- Ciastka angielskie z rodzynkami
- Ciasteczka pomarańczowe
- Ciasteczka Pauliny
- Beziki kokosowe
- Bezy tradycyjne
- Pralniki cynamonowe z miodu
- Kuleczki kokosowe
- Kulki śliwkowe
- Greckie ciasteczka
- Ciasteczka zawijane
- Ciasteczka Izy
- Napoleonki Marleny
- Wiatraczki z migdałami
- Rogaliki Iwony
- Ciasteczka owsiane z migdałami
- Ciasto kruche na śmietanie
- Ciasteczka migdałowe Wandy
- Babeczki z masą pomarańczową
- Beziki z kremem kawowym
- Babeczki z kremem pomarańczowym
- Tartaletki z winogronami
- Babeczki z jagodami z bitą śmietaną
- Babeczki z agrestem
- Babeczki idealne na lato
- Babeczki z kremem i jagodami
- Ciasteczka z orzeszkami arachidowymi
- Twarożkowe ciasteczka
- Muffinki z kolorową posypką
- Paluszki kakaowe z cukrem
- Kokosanki z ananasem
- Babeczki z masą truskawkową
- Babeczki z cytrynowym nadzieniem
- Kruche babeczki z balikami i kokosem
- Babeczki z czekoladą
- Twarożkowe ciastka smażone na tłuszczu
- Miodowe ciasteczka z pestkami dyni i słonecznika
- Imbirowo-kokosowe ciastka
- Rodzynkowe ciastka
- Odrywane ciasteczka
- Ptysie w lukrze
Ciastka
Ciastka
by Agata Kołacz • • 0 Comments
Składniki:
* 1 kg mąki
* 4 jajka
* ok. 2 szklanki cukru
* śmietana gęsta (ok. 2 szt.)
* 1 kostka margaryny (minus plaster) stopić
* cukier waniliowy (2 szt.)
* proszek do pieczenia (2 szt.)
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować, posypać cukrem. Następnie wykrawać ciastka. Piec w temperaturze 180-190 stopni, czas: 15-20 minut.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agata Kołacz
Dodaj komentarz