Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka z dziurką

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • 1/2 twarogu
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 łyżka sodki
  • 4 jaja bez dwóch białek
  • 0,5 kostki masła
  • 2 płaskie łyżeczki octu

    Sposób wykonania:
    Twaróg razem z margaryną przetrzeć przez maszynkę.
    Następnie jaja rozetrzeć z cukrem i dodać pozostałe składniki.
    Ciasto dokładnie wyrobić po czym  rozwałkować placki grubości ok. 0,5 cm.
    Z ciasta wyciąć krążki szklanką a środkowe kołka kieliszkiem.
    Gotowe ciastka wrzucać na rozgrzany olej i piec tak jak pączki. Gdy będą już chłodne można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *