Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z granatem

Składniki:

  • 1 szklanka musli z płatkami i bakaliami
  • 1 tabliczka czekolady
  • 1 łyżka masła
  • pół opakowania budyniu
  • 1 szklanka mleka do budyniu
  • cukier do smaku
  • pół owocu granatu
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego

    Sposób wykonania:
    Czekoladę rozpuścić, płatki w musli rozdrobnić, bakalie posiekać. Dodać z cukrem waniliowym oraz masłem do czekolady.
    Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć do metalowych foremek.
    Wstawić do lodówki do ostygnięcia.
    Ugotować budyń, posłodzić i napełnić budyniem babeczki a następnie ozdobić pestkami granatu.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *