Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka angielskie z rodzynkami

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 6 jajek
  • 10 dag rodzynków
  • 2 dag otartej skórki cytrynowej
  • 10 dag migdałów
  • 3 dag cukru pudru
  • 2 dag masła do smarowania blachy

    Sposób wykonania:
    Żółtka z cukrem oraz tłuszczem ucieramy do białości po czym dodać przesianą mąkę, posiekane migdały, skórkę otartą z cytryny oraz obtoczone w mące rodzynki.
    Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę.
    Całość lekko wymieszać.
    Do foremek od babek wlewamy ciasto.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *