Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z kremem i jagodami

Składniki:

 

  • 20 gotowych kruchych babeczek
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • ¾ szkl. mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • łyżka masła
  • 300 g malin, porzeczek, jagód
  • bita śmietana

Sposób wykonania:
Mleko wymieszać razem z jajkami, żółtkami, mąką, cukrem oraz cukrem waniliowym.
Następnie postawić na małym ogniu i ogrzewać cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje, wówczas dodać masło i całość dokładnie utrzeć.
Krem ostudzić po czym nałożyć go na babeczki i udekorować owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *