Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rodzynkowe ciastka

Składniki:

  • 1 ½ szkl mąki krupczatki
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 200 g masła
  • 3 żółtka
  • kieliszek rumu
  • 100 g rodzynków
  • masło
  • cukier puder

    Sposób wykonania; 
    Masło razem z cukrem zmiksować po czym nie przerywając miksowania dodawać żółtka a potem mąkę.
    Na koniec dodać rodzynki namoczone w rumie.
    Łyżką nabierać porcje ciasta i układać formując ciasteczka na blasze wysmarowanej masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *