Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z cytrynowym nadzieniem

Składniki:

 

  • 20 gotowych kruchych babeczek
  • 100 g masła
  • 3 cytryny
  • 4 jajka
  • 2 łyżki proszku budyniowego
  • 100 g cukru pudru
  • ½ cytryny
  • owoce do dekoracji

 

 

Sposób wykonania;
Z połowy jednej cytryny zetrzeć skórkę z pozostałych owoców wycisnąć sok.
Następnie do soku i skórki z cytryny dodać masło, jajka, budyń oraz cukier,
Całość dokładnie zmiksować.
Powstałą masą napełnić babeczki.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut. Przed podaniem udekorować owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *