Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Twarożkowe ciastka smażone na tłuszczu

Składniki:

  • 200 g twarożku homogenizowanego
  • 1 szkl. mąki
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kropli aromatu migdałowego
  • 2 łyżeczki cukru 
  • szczypta soli
  • łyżka soku z cytryny
  • tłuszcz
  • cukier puder zmieszany z cukrem waniliowym

    Sposób wykonania:
    Ser wymieszać z mąką, proszkiem di pieczenia oraz jajkami.
    Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Porcje cista wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć aż się zarumienią.
    Przed podaniem posypać cukru pudru.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *