Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wiatraczki z migdałami

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • 50 g zmielonych migdałów
  • 50g zmielonych orzechów
  • 100 g dżemu morelowego
  • 2 białka
  • 2-3 łyżki miodu
  • szczypta cynamonu
  • szczypta imbiru

    Sposób wykonania:
    Do dżemu dodać białka, migdały oraz orzechy.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cynamonem oraz imbirem.
    Następnie z lekko rozmrożone ciasto pokroić na kwadraty na środku których położyć odrobinę nadzienia.
    Zlepić przeciwległe boki.
    Ułożyć ciastka na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 25 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *