Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche witrażyki

Składniki:

  • 1/2 kg. mąki
  • 3 żółtka
  • 30 dag. margaryny
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • szklanka cukru
  • proszek do pieczenia
  • galaretki w trzech kolorach
  • foremki

    Przygotowanie:
    Mąkę i tłuszcz posiekać na stolnicy, dodać resztę składników i
    zagnieść. Ciasto rozwałkować i wykrawać foremką ciasteczka .W środku robić
    otworki na galaretkę , z brzegu na nitkę słomką do napojów. Piec 40
    minut w średnio rozgrzanym piekarniku na złoty kolor. Każdą galaretkę
    rozpuścić a 150 ml. gorącej wody. Ciasteczka wystudzić i wypełnić tężejącą
    galaretką. Odstawić , aż stężeje.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *