Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki z czosnkiem Marzeny

Składniki:

  • 12 pieczarek
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1i1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Przygotowanie:
    Cebulę zeszklić na maśle i dodać pokrojone w kostkę ogonki z umytych
    pieczarek. Podsmażyć. Dodać roztarty czosnek. Na koniec dodać bułkę tartą
    i natkę pietruszki. Przestudzoną masą napełnić pieczarki. Ułożyć w
    naczyniu żaroodpornym i zapiekać w piekarniku w tem. 150 stopni przez 20
    minut. Podawać na gorąco.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *