Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z migdałami Ilony

Składniki:

  • migdały blanszowane 3,5 szklanki
  • cukier puder 1/2 szklanki
  • jajka 2 sztuki
  • okruchy chleba 1/3 szklanki
  • miód 1/3 szklanki

    Sposób przyrządzenia:
    Na początku należy rozdrobnić migdały w robocie kuchennym niewielką
    ilością cukru. Później połączyć pozostały cukier z jajkami, bardzo
    ostrożnie ucierając do uzyskania białej, gęstej, kremowej masy.
    Po tym należy dodać zmielone migdały i okruchy chleba i bardzo dobrze
    wymieszać. Należy uformować łyżką romby, umieścić na nieprzywierającej
    blasze. Ciasteczka trzeba piec do 20 minut minut. Teraz wystarczy wyjąc
    z blaszki i posmarować ciepłym miodem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *