Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszne ciastka orzechowe

Składniki :

  • 500 dag orzechów
  • 350 dag cukru pudru
  • 2 jajka

    Lukier :

  • białko
  • 10 dag cukru pudru
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:
    Wszystkie składniki zagniatamy, na jednolitą masę, formujemy z masy ok. 5-7 cm wałeczki, układamy na blaszce, niezbyt blisko siebie, gdyż ciasta urosną,
    pieczemy 10- 20 minut w zależności od piecyka, po upieczeniu ciastka umiejętnie wyjąć, należy je podwadzać od spodu, nie brać ciastek od góry. Gotowe ciastka posmarować lukrem
    Lukier :
    Białko z cukrem rozetrzeć, dodać sok z cytryny.

    (Ciastka są najlepsze na drugi, trzeci dzień, gdy zmiękną)

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Bożenę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *