Składniki:
- 2 woreczki ryżu expresowego
- 500 g pieczarek
- 2 średnie cebule
- 1 puszka kukurydzy (najlepiej bonduelle)
- 2 świeże czerwone papryki
- majonez
- sól
- pieprz
- łyżka oliwy
Przygotowanie:
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, następnie odcedzamy, przesypujemy do miski. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie talarki a cebulę w piórka.
Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy cebulę aż się zeszkli i wrzucamy do niej pieczarki. To razem dusimy.(Pieczarki trzeba posolić aby puściły wodę).
Do ryżu wrzucamy odcedzoną kukurydzę startą na tarce paprykę oraz uduszone pieczarki z cebulą. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą doprawiając do smaku solą, pieprzem i majonezem. Sałatka najlepiej smakuje jak jest schłodzona. Życzę smacznego:)Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez nataleczka-21