Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ryżem i pieczarkami

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu expresowego
  • 500 g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 1 puszka kukurydzy (najlepiej bonduelle)
  • 2 świeże czerwone papryki
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy

    Przygotowanie:
    Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, następnie odcedzamy,  przesypujemy do miski. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie talarki a cebulę w piórka.
    Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy cebulę aż się zeszkli i wrzucamy do niej pieczarki. To razem dusimy.(Pieczarki trzeba posolić aby puściły wodę).
    Do ryżu wrzucamy odcedzoną kukurydzę startą na tarce paprykę oraz uduszone pieczarki z cebulą. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą doprawiając do smaku solą, pieprzem i majonezem. Sałatka najlepiej smakuje jak jest schłodzona. Życzę smacznego:)

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez nataleczka-21

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *