Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: papryki

Faszerowane papryki Marka

Mix kolorów i smaków. Pyszne faszerowane papryki Marka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: czerwonej papryki, mięsa mielonego, ryżu i pieczarek. 

 

Składniki:

  • 4 czerwone papryki 
  • 500 g mięsa wołowego
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 cebula
  • 5 pieczarek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • kawałek żółtego sera do posypania 
 

Faszerowane papryki mięsem, ogórkiem i serem

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na nadziewane papryki. Super wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Do ich przygotowania będziesz potrzebował: mielonego mięsa, ogórka konserwowego, chrzanu, sera noi oczywiście świeżych papryk.  

Składniki:

  •  4 świeże papryki
  •  250 g mięsa mielonego
  •  2 małe ogórki konserwowego
  •  2 łyżki utartego chrzanu
  •  50 g sera ementalskiego
  •  2 ugotowane ziemniaki
  •  majonez
  • 1 łyżka oliwy

Pizza z papryką i zielonym groszkiem

Składniki:

Wykonanie:
Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze.
Jednak ciasto to smakuje najlepiej, jeżeli po wyrobieniu schłodzimy je minimum przez 2 godz. w lodówce. Proces ten powoduje, co prawda zwolnienie procesu pączkowania drożdży, ale nadaje ciastu bardziej wyraźny smak.

    •  40 dag mąki
    •  3 dag drożdży
    •  1 łyżeczka cukru
    •  1/2 łyżeczki soli
    •  2 łyżki oliwy
    •  ok. 1,5 szklanki ciepłej wody