Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na nadziewane papryki. Super wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Do ich przygotowania będziesz potrzebował: mielonego mięsa, ogórka konserwowego, chrzanu, sera noi oczywiście świeżych papryk.
Składniki:
- 4 świeże papryki
- 250 g mięsa mielonego
- 2 małe ogórki konserwowego
- 2 łyżki utartego chrzanu
- 50 g sera ementalskiego
- 2 ugotowane ziemniaki
- majonez
- 1 łyżka oliwy
Sposób wykonania:
- Papryki dokładnie oczyścić.
Odciąć czubki i delikatnie wydrążyć gniazda nasienne.
Następnie mięso mielone przesmażyć na patelnie z rozgrzaną oliwą.
Wówczas dodać do niego ogórka startego na tarce oraz drobno pokojone ziemniaki.
Wymieszać i dodać jeszcze starty ser, majonez oraz chrzan.
Ponownie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym nadzieniem wypełnić wnętrza papryk.
Przed podaniem można je przykryć wcześniej ściętymi czubkami.
Liczba porcji: 4