Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadziewane

Faszerowane papryki Marcela

Poszukujesz nowych, sprawdzonych przepisów? Idealnie trafiłeś. Faszerowane papryki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kolorowych papryk, mięsa mielonego, kukurydzy i czosnku.

 

Składniki:

  • 4 papryki o różnych kolorach 
  • 300 g mielonego mięsa drobiowego
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • 200 g czerwonej fasoli
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g sera mozzarella
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki octu balsmicznego
  • sól
  • pieprz
 

Jajka nadziewane Patrycji

Pyszne, klasyczne nadziewane jajka. Wypróbuj przepis Patrycji. Do ich wykonania będziesz potrzebować: majonezu, musztardy i przecieru pomidorowego. 
 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki majonezu
  • ½  łyżeczki musztardy
  • koperek i żurawina do dekoracji 
  • sól
  • pieprz
 

Wielkanocne nadziewane jajka

I kolejny przepis na Wielkanocne nadziewane jajka. Tym razem z majonezowym farszem. Pozostałe składniki tego przepisu: śmietana, czerwona papryka, czosnek i żółty ser. 
 

Składniki:

  • 8 jajek
  • 4 łyżeczki startego sera
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • czerwona papryka w proszku do dekoracji

Faszerowane Wielkanocne jajka

Wielkanoc tuż, tuż… więc i my szykujemy się do świąt. Dziś podajemy przepis na faszerowane Wielkanocne jajka. Do wykonania przepisu potrzebujesz: jajek, pieczarek, cebuli i majonezu. 
 

Składniki:

  • 10 jajek
  • 10 pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki majonezu 
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Faszerowane papryki mięsem, ogórkiem i serem

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na nadziewane papryki. Super wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Do ich przygotowania będziesz potrzebował: mielonego mięsa, ogórka konserwowego, chrzanu, sera noi oczywiście świeżych papryk.  

Składniki:

  •  4 świeże papryki
  •  250 g mięsa mielonego
  •  2 małe ogórki konserwowego
  •  2 łyżki utartego chrzanu
  •  50 g sera ementalskiego
  •  2 ugotowane ziemniaki
  •  majonez
  • 1 łyżka oliwy