Składniki:
- 10 jajek
- 10 pieczarek
- 1 cebula
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Jajka przełożyć do rondelka, zalać wodą i ugotować na twardo.Aby jajka ładnie się obierały do wody w której się gotują dodać odrobinę soli.W między czasie obraną cebulę posiekać.Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę i razem z cebulą wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem.Mieszając, całość przesmażyć po czym skropić sokiem z cytryny i zdjąć z ognia.Gotowe jajka odcedzić i obrać.Przekroić wzdłuż na pół i z każdej połówki wyjąć żółtka.Wrzuci je do pieczarek.Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałym farszem nadziać połówki białek.Ułożyć na półmisku i udekorować według upodobań.
Liczba porcji: 5