Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadzienie

Zapiekane jabłka z bakaliami Oli

Mocno aromatyczne, pyszne zapiekane jabłka z bakaliami. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jabłek, rodzynek, płatków owsianych.
 

Składniki:

  • 6 jabłek
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 garść orzechów włoskich 
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki masła 
 

Pieczone świąteczne jabłka Haliny

Przepięknie pachnące korzenne jabłka. Idealnie nadadzą się na świąteczny stół. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jabłek, płatków migdałowych, goździków i przyprawy korzennej. 
 

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 50 g masła niesolonego
  • 50 g płatków migdałowych
  • 2 goździki
  • 100 g cukru 
  • 75 g rodzynek
  • przyprawa korzenna
  • 2 łyżki brandy 
  • sok z ½ cytryny
  • sok z ½ pomarańczy 

Faszerowane Wielkanocne jajka

Wielkanoc tuż, tuż… więc i my szykujemy się do świąt. Dziś podajemy przepis na faszerowane Wielkanocne jajka. Do wykonania przepisu potrzebujesz: jajek, pieczarek, cebuli i majonezu. 
 

Składniki:

  • 10 jajek
  • 10 pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki majonezu 
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Faszerowane bakłażany z cukinią i pomidorami

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na faszerowane warzywa. Tym razem w roli głównej bakłażany. Do ich przyrządzenia będziesz potrzebował: mielonej wołowiny, pomidorów, cukinii, cebuli, wina oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • 2 średnie bakłażany
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki czerwonego wina
  • 2 cukinie
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz