Składniki:
- 1 kurczak
- 1 bułka
- 1 jajko
- 1 szkl mleka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Masło utrzeć razem z żółtkami.
Wówczas do powstałej masy dodać bułkę namoczoną w mleku oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
Na sam koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę delikatnie połączyć.
Natomiast kurczaka dokładnie umyć po czym natrzeć wewnątrz i zewnątrz solą, pieprzem i majerankiem.
Napełnić go farszem i zaszyć.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec na złoto.
Liczba porcji: 6