Składniki:
- 80 dag soli
- 180 g naturalnego jogurtu
- 2 cebule
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki gram masala
- ¼ łyżeczki imbiru w proszku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- kilka plasterków cytryny
- sól
Sposób wykonania:
- Dokładnie oczyszczoną rybę pokroić na mniejsze kawałki, które zalać jogurtem i odstawić na 30 minut.
W między czasie jedną cebule zetrzeć na tarce i wymieszać ją z imbirem.
Natomiast druga pokroić w piórka i przesmażyć na rozgrzanej oliwie,
Wówczas dodać do niej startą cebulę, imbir oraz gram masala.
Dokładnie wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Po tym czasie dodać rybę razem z jogurtem i dusić na małym ogniu około 15 minut.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem a przed podaniem udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.
Liczba porcji: 2