Składniki:
- 80 dag soli
- 180 g naturalnego jogurtu
- 2 cebule
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki gram masala
- ¼ łyżeczki imbiru w proszku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- kilka plasterków cytryny
- sól
Składniki: 80 dag soli 20 dag szpinaku 10 dag sera gorgonzola 1 op śmietany 1 łyżka masła 4 łyżki oleju 3 łyżki mąki sól pieprz Sposób wykonania: Do rondelka wrzucić masło i rozpuści na małym ogniu. Wówczas dodać śmietanę oraz ser. Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu do zgęstnienia sosu. W między czasie…
Składniki: (6 porcji) Sola filet – ok. 1 kg Cetfish – 300 g Krewetki – 200 g Marchew – 250 g Por – 100 g Szpinak św. – 2 pęczki Koniak Martell – 150 ml Pieprz biały – do smaku Sól – do smaku Ziemniaki – 800 g Śliwka – 700 g Porto – 100…