Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: natka pietruszki

Pesto z kaparami i orzechami włoskimi

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pesto z kaparami i orzechami włoskimi. Przepis zawiera: natkę pietruszki, czosnek, kapary, orzechy włoskie. 
 

Składniki:

  • 50 g świeżej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g włoskich orzechów
  • 2 łyżki kaparów
  • 180 ml oliwy 
  • 5 łyżek świeżo startego sera cheddar
  • sól 
  • pieprz
 

Krem z natki pietruszki

Gotuj razem z nami- setki wyśmienitych przepisów na zupy. Krem z natki pietruszki. Przepis zawiera: natkę pietruszki, por  seler. 
 

Składniki:

  • 1200 ml wody
  • 2 pęczki natki pietruszki 
  • 2 pietruszki
  • 1 mały seler 
  • 3 marchewki
  • kawałek pora
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz
  • żółty ser do posypania
 

Ziołowy dressing

Poszukujesz nowych, sprawdzonych przepisów? Ten portal jest dla Ciebie. Ziołowy dressing. Lista zakupów: jogurt naturalny, majonez, natka pietruszki i bazylia. 
 

Składniki:

  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • ½ pęczka bazylii
  • ½ pęczka kolendry 
  • 1 dymka
  • 1 ząbek czosnku 
  • 300 g chudego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • kilka kropli soku z cytryny

Makaron z pietruszkowym pesto Olgi

Pyszne, aromatyczne pesto plus makaron i mamy pyszne danie. Aby go wykonać potrzebujesz: natki pietruszki, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 400 g makaronu 
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 20 g parmezanu
  • skórka z ½ cytryny (sparzonej)
  • 4 łyżki ziaren słonecznika
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Spaghetti z pietruszkowym pesto Oli

Nie wiesz co przygotować na obiad? Wypróbuj przepis na spaghetti z pietruszkowym pesto. Lista zakupów: makaron spaghetti, czosnek, oliwa, pestki słonecznika noi oczywiście natka pietruszki. 
 

Składniki:

  • ½ op makaronu spaghetti 
  • 1 i 1/2 szkl listków natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 szkl oliwy
  • 3 łyżki prażonych pestek słonecznika 
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz