Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane bakłażany z cukinią i pomidorami

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na faszerowane warzywa. Tym razem w roli głównej bakłażany. Do ich przyrządzenia będziesz potrzebował: mielonej wołowiny, pomidorów, cukinii, cebuli, wina oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • 2 średnie bakłażany
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki czerwonego wina
  • 2 cukinie
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bakłażany dokładnie umyć po czym przekroić wzdłuż na pół.
    Delikatnie wydrążyć z nich miąższ.
    Połówki bakłażanów skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą.
    Następnie obraną cebulę i czosnek posiekać.
    Wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Dodać mięso mielone i całość przesmażyć.
    Wówczas podlać całość winem.
    Wrzucić jeszcze miąższ z bakłażana oraz obraną cukinię pokrojoną w kostkę. 
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości warzyw,
    Dodać jeszcze pomidory i razem trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. 
    Powstałym farszem nadziać bakłażany.
    Ułożyć je na blasze do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *