Składniki: 8 jaj udko wędzonego kurczaka 4 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić, obrać ze skorupek i przeciąć wzdłuż na pół. Wówczas delikatnie wydrążyć żółtka jaj. Następnie z udek oddzielić mięso od kości po czym dodać do niego żółtka, majonez oraz śmietanę. Całość dokładnie zmiksować na…
Tag: nadzienie
Porady i Ciekawostki
Jajka faszerowane rybą wędzoną Kasi
by Kasia Bryk • • 0 Comments
Składniki: 6 jaj wędzona makrela łyżeczka oliwy łyżeczka masła ¼ pęczka szczypiorku Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wówczas delikatnie wydrążyć żółtka. Następnie z makreli usunąć ości oraz skórę i do mięsa wrzucić żółtka. Dodać jeszcze oliwę oraz masło o całość dokładnie utrzeć na jednolitą…
Porady i Ciekawostki
Jajka faszerowane warzywami
by Iza Kupis • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Ziołowe jajka
by Adam Łącki • • 0 Comments
Składniki: 8 jaj 2 łyżki majonezu pęczek bazylii pęczek natki pietruszki sól biały pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić i obrać ze skorupek. Następnie przekroić je wzdłuż na połówki i łyżeczką delikatnie wydrążyć żółtka. Do żółtek dodać majonez oraz umyte listki bazylii i natki pietruszki. Całość dokładnie zmiksować na gładką…