I kolejny przepis na Wielkanocne nadziewane jajka. Tym razem z majonezowym farszem. Pozostałe składniki tego przepisu: śmietana, czerwona papryka, czosnek i żółty ser.
Składniki:
- 8 jajek
- 4 łyżeczki startego sera
- 2 łyżeczki majonezu
- 2 łyżeczki śmietany
- 1 ząbek czosnku
- czerwona papryka w proszku do dekoracji
Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo.Do wody dodać odrobinę soli, wtedy łatwiej się obiorą.Gotowe obrać i przekroić wzdłuż na połówki.Delikatnie wydrążyć z jajek żółtka, które rozgnieść widelcem.Dodać do nich stary ser oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.Wymieszać i dodać jeszcze majonez oraz śmietanę.Ponownie przemieszać i powstałym farszem napełnić połówki białek.Ułożyć na półmisku i posypać jeszcze odrobiną czerwonej papryki w proszku.
Liczba porcji: 4