Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pizza z papryką i zielonym groszkiem

Składniki:

Wykonanie:
Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze.
Jednak ciasto to smakuje najlepiej, jeżeli po wyrobieniu schłodzimy je minimum przez 2 godz. w lodówce. Proces ten powoduje, co prawda zwolnienie procesu pączkowania drożdży, ale nadaje ciastu bardziej wyraźny smak.

    •  40 dag mąki
    •  3 dag drożdży
    •  1 łyżeczka cukru
    •  1/2 łyżeczki soli
    •  2 łyżki oliwy
    •  ok. 1,5 szklanki ciepłej wody

Sos:
Składniki:

    • 1 szklanka sosu pomidorowego
    • 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
    • pieprz, sól, cukier do smaku
  • Sposób przyrządzenia:
    W rondlu wymieszać składniki sosu, doprowadzić do wrzenia, mieszając gotować 10 minut.

    Toping
    Składniki:

    • 1 czerwona, oczyszczona i pokrojona w paski papryka
    • 1 zielona, oczyszczona i pokrojona w paski  papryka
    • 1 szklanka zielonego groszku konserwowanego
    • 2 pokrojone w plastry pomidory
    • pokrojony w plastry ser mozzarella
    • 1 łyżka oliwy
  • Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać paprykę, smażyć mieszając aż zmięknie. Spód pizzy posmarować przygotowanym sosem, na nim rozłożyć paseczki papryki i groszek. Całość posypać serem i popieprzyć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C (termo obieg 155) przez 20 – 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *