Składniki:
- 1 litr rosołu/może być z poprzedniego dnia/
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 duża marchewka
- 3-4 średnie ziemniaki
- 1 duża cebula
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- Vegeta do smaku
- olej
Składniki: 2 szklanki obranej, pokrojonej w kostkę kalarepy 1 obrana, pokrojona w kostkę marchewka 1 łodyga selera naciowego, obrana, pokrojona w plasterki ¼ oczyszczonej, pokrojonej papryki 1 mały pomidor pokrojony w kostkę 2 łyżki oliwy 4 szklanki wody 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka posiekana natka pietruszki i koperek Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę…
Składniki:
Wykonanie:
Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze.
Jednak ciasto to smakuje najlepiej, jeżeli po wyrobieniu schłodzimy je minimum przez 2 godz. w lodówce. Proces ten powoduje, co prawda zwolnienie procesu pączkowania drożdży, ale nadaje ciastu bardziej wyraźny smak.
Składniki: 25 dkg obgotowanych ale chrupkich mini marchewek 1 łyżka prażonych ziaren sezamu sól morska, chili do smaku Sposób przyrządzenia: W salaterce wymieszać mini marchewki z pozostałymi składnikami. Podawać z wykałaczkami do nabijania marchewek.