Składniki:
- 1 mała grubo poszatkowana kapusta
- 75 dkg wołowiny z kością podzielona na porcje
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 małe opakowanie włoskiego sosu do sałatek
- 2 puszki wypłukanej, czerwonej fasoli konserwowanej
- 2 litry bulionu warzywnego
Składniki: 1 kg filetów ze szczupaka 1 czerwona cebula pokrojona w plastry 4 plasterki cytryny 1/2 szklanki oleju 1/4 szklanki octu ryżowego 2 łyżki mąki 1 łyżka curry sól, pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Plastry cebuli zalać zimną wodą, odstawić na 60 minut, odcedzić, osuszyć. Filety pokroić na kawałki o długości około 5 cm.…
Składniki: 3 średnie kalarepki 2 marchewki 1/3 poszatkowanej drobno czerwonej kapusty ½ obranej, pokrojonej w cienkie pół plasterki czerwonej cebuli 2 łyżki rodzynek sułtańskich 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka octu jabłkowego 4 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry majonez Sposób przyrządzenia: Marchewkę i kalarepę obrać, zetrzeć na tarce. W salaterce wymieszać dokładnie…
Składniki:
Wykonanie:
Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze.
Jednak ciasto to smakuje najlepiej, jeżeli po wyrobieniu schłodzimy je minimum przez 2 godz. w lodówce. Proces ten powoduje, co prawda zwolnienie procesu pączkowania drożdży, ale nadaje ciastu bardziej wyraźny smak.