Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak z fasolą i mięsem wołowym

Składniki:

  • 1 mała grubo poszatkowana kapusta
  • 75 dkg wołowiny z kością podzielona na porcje
  • 2 pokrojone w kostkę pomidory
  • 1 małe opakowanie włoskiego sosu do sałatek
  • 2 puszki wypłukanej, czerwonej fasoli konserwowanej
  • 2 litry bulionu warzywnego

Sposób przyrządzenia:
W rondlu zalać mięso bulionem warzywnym i gotować powoli aż mięso zmięknie. Dodać kapustę, fasolę, pomidory i sos sałatkowy w proszku. Gotować powoli przez 60 minut. Skorygować smak solą i pieprzem, podawać. Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić zasmażką.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *