
Składniki:
- 1 mała grubo poszatkowana kapusta
- 75 dkg wołowiny z kością podzielona na porcje
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 małe opakowanie włoskiego sosu do sałatek
- 2 puszki wypłukanej, czerwonej fasoli konserwowanej
- 2 litry bulionu warzywnego
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 1 kg filetów z węgorza pokrojony na 5 cm kawałki 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej do smażenia Marynata: 1 szklanka octu 2 lub 3 szklanki wody 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 10 ziaren pieprzu sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Porcje ryby przyprawić solą i pieprzem, odstawić…
Składniki: 1 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 7 papryczek chili pozbawionych nasion 7 ząbków czosnku 3,5 łyżeczki nasion gorczycy 3,5 łyżeczki nasion kopru 5 szklanek octu 5 % 5 szklanek wody ½ szklanka soli Sposób przyrządzenia: Strąki fasoli ułożyć w 7 sterylnych słoiczkach, dodać 1 papryczkę chili, 1 pokrojony na ćwiartki ząbek czosnku, ½ łyżeczki gorczycy…
Składniki: 5 kg kolorowej papryki oczyszczonej i podzielonej na części 2,5 kg małych pomidorów 30 dkg obranego czosnku 5 dkg cukru 10 dkg soli 2 szklanki octu spirytusowego 2,5 szklanki oleju pieprz mielony Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać wszystkie składniki, powoli podgrzewając doprowadzić do wrzenia, gotować tak aby tylko „migało” przez 10 minut. Gorące przekładać…
Składniki: 3 cytryny 2 pomarańcze 3 szklanki wody 5 szklanek cukru kryształ 3 szklanki tartej marchwi Sposób przyrządzenia: Cytryny i pomarańcze dokładnie wyszorować w gorącej wodzie. Przekroić na połowy, wycisnąć sok, odłożyć. Pozostałe po wyciśnięciu soku pokroić w paski. Sok i pokrojone w paski owoce przełożyć do rondla o grubym dnie, wlać wodę i gotować…