Składniki:
- 40 dag kiełbasy
- 2 strąki papryki
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 75 dag kiszonej kapusty
- szczypta cukru
- 1 ½ l rosołu
- 1 pęczek szczypiorku
- słodka papryka
- pieprz
Składniki:
Składniki: główka czerwonej kapusty 1 ½ l bulionu 3 grube korzenie chrzanu łyżka masła szkl śmietany łyżka mąki sól pieprz cukier sok z ½ cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym wrzucić na gotujący się bulion, gotować na małym ogniu. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć starty chrzan po czym dodać go do zupy.…
Składniki: ½ główki kapusty 10 dag bekonu 1 cebula 2 l bulionu warzywnego 4 ziemniaki 1 łyżka oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka koperku szczypta chili, kminku, soli, pieprzu i cukru Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie z oliwek przesmażyć pokrojony bekon i cebulę. Po 5 minutach dodać poszatkowaną kapustę i dusić kolejne kilka…
Składniki: ½ główki kapusty 10 dag bekonu 1 cebula 2 litry bulionu 4 ziemniaki 1 łyżka oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka koperku szczypta chili, kminku, soli, pieprzu i cukru Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwę przesmażyć pokrojony bekon po czym przesmażyć na nim posiekaną cebulę. Trzymać na ogniu około 5 minut po czym…