Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak z papryką

 

Składniki:

  •  40 dag kiełbasy
  •  2 strąki papryki
  •  3 łyżki masła
  •  2 łyżki koncentratu pomidorowego
  •  75 dag kiszonej kapusty
  •  szczypta cukru
  •  1 ½ l rosołu
  •  1 pęczek szczypiorku
  •  słodka papryka
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Paprykę pokroić w kostkę po czym obsmażyć ją na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać kapustę oraz koncentrat pomidory.
    Całość dokładnie wymieszać i zalać rosołem.
    Trzymać na ogniu około 30 minut.
    Pod koniec dodać kiełbasę pokrojoną na plasterki.
    Doprawić do smaku pieprzem, cukrem oraz papryką.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *